Appelsincurd
Herleg appelsinkrem som du kan bruke i gjærbakst, kjeks, kaker osv.
Porsjoner Forberedelse
1 30min
Koke/steketid
20min
Porsjoner Forberedelse
1 30min
Koke/steketid
20min
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Press 2,5 dl appelsinsaft og kok opp dette saman med stjerneanis og appelsinskal. Kok til det er redusert med ca 1 dl.
  2. Hell det over i ein bolle av stål og tilsett dei resterande ingrediensane. Plasser bollen over ein kasserolle med kokande vatn, utan at det blir kontakt mellom vatnet og bollen.
  3. Smak til med meir sukker om du vil.
  4. Rør til det blir tjukt nok. Test med ei treskeid: Dupp den i kremen og drag fingeren gjennom. Dersom kremen ikkje renn tilbake er den fin. Tek ca 15-20 minuttt.
  5. La kremen bli litt avkjølt før du hell den over i glas og set den inn i kjøleskapet.