Appelsincurd – deileg appelsinkrem

Appelsin høyrer som kjent påska til, og sjølv om dei ikkje er på sitt beste på denne tida av året, er dei veldig friske og gode. Difor kunne eg ikkje dy meg og måtte lage deileg appelsincurd til å ha inni gjærbaksten 🙂

Kremen passar dessutan til det meste, kjeks, kaker, bakst, scones, det er opp til deg.

Kremen held seg i 2-3 veker i kjøleskap, men det står att og sjå kor lenge den får stå!

Tidlegare har eg også prøvd med på Jordbærcurd og Lemoncurd med stort hell 🙂 Prøv du også! Udiskutabelt verdt å legge ned ein bitte liten arbeidsinnsats her!

Appelsincurd
SKRIV UT
Herleg appelsinkrem som du kan bruke i gjærbakst, kjeks, kaker osv.
Porsjoner Forberedelse
1 30 min
Koke/steketid
20 min
Porsjoner Forberedelse
1 30 min
Koke/steketid
20 min
Appelsincurd
SKRIV UT
Herleg appelsinkrem som du kan bruke i gjærbakst, kjeks, kaker osv.
Porsjoner Forberedelse
1 30 min
Koke/steketid
20 min
Porsjoner Forberedelse
1 30 min
Koke/steketid
20 min
Ingredienser
Enheter:
Instruksjoner
  1. Press 2,5 dl appelsinsaft og kok opp dette saman med stjerneanis og appelsinskal. Kok til det er redusert med ca 1 dl.
  2. Hell det over i ein bolle av stål og tilsett dei resterande ingrediensane. Plasser bollen over ein kasserolle med kokande vatn, utan at det blir kontakt mellom vatnet og bollen.
  3. Smak til med meir sukker om du vil.
  4. Rør til det blir tjukt nok. Test med ei treskeid: Dupp den i kremen og drag fingeren gjennom. Dersom kremen ikkje renn tilbake er den fin. Tek ca 15-20 minuttt.
  5. La kremen bli litt avkjølt før du hell den over i glas og set den inn i kjøleskapet.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *